mandag, oktober 16, 2006

til deg med et hjerte

(et lite referat fra talen på lørdag på impact)

Hvert tredje sekund dør et barn av AIDS eller ekstrem fattigdom. 20% av verdens befolkning lever under 7 kr til dagen. Du skal ikke lenger enn rett over vårt egen landegrense for å finne stor nød og fattigdom, f. eks. i Russland. Som kristne har vi et oppdrag om å elske våre neste som oss selv. Hvem er vår neste? For Jesus var den neste vanlige mennesker, men også i stor grad syke og fattige mennesker.

3.mos. 30 sier at

All tiende i landet, både av grøden på marken og av frukten på trærne, hører Herren til. Den er viet til Herren.

Det vil si at 10 % av det vi tjener allerede hører Gud til, og det blir dermed helt naturlig å gi disse pengene tilbake til Ham. Det tror jeg bl.a. kan være med å gi penger til de fattige. Jesus sier:

'Kom hit, dere som er velsignet av min Far, og ta i arv det rike som er gjort i stand for dere fra verdens grunnvoll ble lagt. For jeg var sulten, og dere ga meg mat; jeg var tørst, og dere ga meg drikke; jeg var fremmed, og dere tok imot meg; jeg var naken, og dere kledde meg; jeg var syk, og dere så til meg; jeg var i fengsel, og dere besøkte meg.' Da skal de rettferdige svare: 'Herre, når så vi deg sulten og ga deg mat, eller tørst og ga deg drikke? Når så vi deg fremmed og tok imot deg, eller naken og kledde deg? Når så vi deg syk eller i fengsel og kom til deg?' Og kongen skal svare dem: 'Sannelig, jeg sier dere: Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg.' Matt 25,34

Hvis du kjenner at Gud taler til deg gjennom dette, bør du begynne å gjøre noe med det i dag! Det finnes utallige måter å hjelpe på. Det kan være å gi penger. Hvis du tenker at det har du ikke råd til, skal du huske at Gud hadde ikke bedt deg gi en tiende hvis Han visste at du ikke hadde råd til det. Gud forteller oss at vi ikke trenger å bekymre oss for mat, klær og hus, men søke hans rike først, så skal vi få dette i tillegg. Vi har en skatt i himmelen som er større enn penger, derfor er det også lettere for oss kristne å gi.

Du kan bli fadder! Da betaler du 175 kr måneden for å hjelpe et barn til skolegang og et bedre liv i Brasil, Kina, Ecuador, Bolivia eller Filippinene. Kontakt meg hvis du vil det, så kan jeg verve deg.

Du kan be for de fattige!

Du kan besøke www.one.org

Du kan starte et eller annet gøy der du samler inn penger (høstmessa, basar, selge hjemmelagde kjeks på dørene, filmfestival, fotballturnering, sponset maratonsløp, eller sprint..)

Poenget er at vi har et ansvar å gjøre noe! Du vet hva som passer best for deg å gjøre, det viktigste er at noe bli gjordt!!

Men den som har mer enn nok å leve av og likevel lukker sitt hjerte når han ser sin bror lide nød, hvordan kan han ha Guds kjærlighet i seg? 1,john 3,17

Ingen kommentarer: